hidup berubah 1


1. Assalamualaikum, agak sebok (baru habis memujuk Khayrat, siapkan target studi hari ini yg dah agak terlari, susun jadual dan urusan ditonto, dll) namun Alhamdulillah, Allah memberi hidayah dan kekuatan untuk menempuhinya dgn baik.

2. Semakin sayang pada kedua orang tua apabila merasai sendiri menjadi orang tua, terima kasih mak dan ayah kerana membesarkan bangah dgn baik, it looks like it’s my turn now to become one.

3. Kelmarin, rancang perjalanan hidup untuk diri,semalam untuk kami berdua, hari ini untuk seorang anak, sudah mula membuat tabungan untuk sikecil, dan lain2.

4. Belajar berseorngn agak mudah, semua atas kita, nak pg tgk internet, nak masak lauk pelik2, nak berjalan2 satu mesir, dan macam2 perkara bujang,

5. Bila melangkah ke gerbang berdua, mula tercabar dan terhuyung hayang sikit, disangkakan ilmu perancangan dah hujung jari,rupanya hanya ibarat kail sejengkal menduga lautan dalam. Mula belajar menyusun masa untuk berdua, jadual murafiq, menyusun perasaan, menyusun kalam supaya lebih memahami isteri, menyusun agenda supaya isteri turu gembira, menyusun jadual call untuk 2 famili, menyusun kewangan untuk 2 org punya makan, jadual masak, 4 two dan macam2. Tapi kesusahan mengajar erti kegembiraan 🙂 alhmdulillah

6. Tibalah insan baru. Bertambah berat kepala, alhamdulillah! Bayi tidak boleh sejuk nanti perut kembung, selepas ini perlu sapu losen kalau tidak kulit kering, perlu buat ini jangan itu , pastikan ini , hati-hati dengan ini dan itu.

ALhamdulilah, mula belajar didlm sebuah dunia baru, sehinggakan smeinggu lebih buku hanya mampu dipegang dan bermadah padanya “nanti baca ye”.

ALhamdulillah, belajar menjadi ayah yang baik bukanlah perkara mudah, kalaulah untuk pastikan sihat cukup makan dan sebagainya sebenarnya pun dah sgt susah, gusar, takut2 iman yang sepatutnya ditanam dari kecil gagal dihidupkan.

KHair insya’allah, Allahu musta’an.

Advertisements

6 comments on “hidup berubah 1

  1. afeez berkata:

    aaaa…bestnyeeeeeeeee………….

  2. thaaqhib berkata:

    nk kawen jugak ah gini.. haha

    tugas setiausaha = uruskan jadual, tuliskan minit, siapkan laporan, followup.
    ciri setiausaha = setia dan sentiasa berusaha. takleh marah, sebab mmg dah portfolio

    hehe

    nota :
    tugas pengerusi kelab pingpong = cari anak buah yang rajin, dan pas semuanya kat dia.
    ciri pengerusi kelab pingpong = tak perlu minat, yang penting kene kuat mengarah dan pandai cari kekuatan anak buah~ huhu

  3. pakcikli00 berkata:

    “ Blog Dengan Nama Islam Menghina Islam”

    Assalamu’alaikum warohmatullahi wabarokaatuhu,
    Ada sebuah blog yang benar-benar tidak pantas untuk dibaca (berisi pelecehan terhadap agama Islam dan Nabi Muhammad shallallaahu ‘alaihi wasallam).Bapak Ibu kaum muslimin wal muslimat yang di rahmati Alloh silahkan buka blog yang menghina ajaran Islam di : Berita Muslim Sahih
    atau:
    http://beritamuslim.wordpress.com
    Banyak artikel yang menghina ajaran Islam dan Nabi Muhammad SAW
    Oleh karena itu, mari kita melaporkannya agar blog itu di tutup dengan cara sebagai berikut : Pertama buka alamat
    http://en.wordpress.com/report-spam/
    Lalu isi data-data yang diperlukan:… Lihat Selengkapnya
    Your Email : email Anda
    http://beritamuslim.wordpress.com
    Why : isi dengan ” BLOG SPAMMING and that blog was insulting religion islam. “[/quote]
    semakin banyak yang melapor semakin cepat blognya ditutup. semoga kita terhindar dari hal2 yang bisa melemahkan iman kita dan semoga kita selalu ada dalam ridha dan lindungan-Nya… Amin
    Syukran. Jazakallah khoiran katsira. Allahu Akbar. dikirim ulang dari grup Kajian Keilmuan bagi Aktivis dakwah Wassalamu’alaikum warohmatullahi wabarokaatuhu  — era muslim

  4. Islahmujahidin berkata:

    Semoga dipermudah segala urusan..

  5. hoodsunny berkata:

    waah, khayrat suda sunat~ tahniah2~!!

    p/s utk khayrat: jgn byk nanges, laki kene kuat. nanges kuat2 xpe, nnt suara bisa gegar!! ^_^. bila ntah nk pi tgk khayrat nihh??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s