seorng Imam di Detroit dibunuh !!


FBI Raids Michigan 1. GEMPAR!! Seorang imam telah dibunuh hanya kerana sebuah tuduhan berdsrkan sebuah kertas kerja sahaja.

2. Sungguh mudah untuk membunuh umat islam pada hari ini, hanya dgn sebuah kertas kerja dan serbuan maka mereka blhlah dibunuh.

3. Sumber berita sangat bercanggah antara satu sama lain. Hendak percaya? Kalau terlalu jelas bercanggah bagaimana ingin percaya? Sumber dari military.com kata begini , skynews kata begini, aol news kata camtu. Seolah kita dimainkan.

4. Kita memahami didalam islam bahawa untuk mengambil satu nyawa ibarat membunuh semua manusia didunia ini, dalam erti kata lain ia merupakan langkah yang paling susah untuk diambil dan tidak boleh dilakukan dengan semudah-mudahnya. Sehinggakan ada pendapat yg mengatakan nyawa hanya boleh dihukum apabila kesalahan yang berkaitan dengan nyawa, (rujuk kitab Al-Janayah a’ala nafs -Dr Sulaiman Ramadhan Muhammad Umar)

Dan dalam insiden ini, terlalu banyak langkah yg tidak diambil dalam melakukan pengadilan, perbicaraan diMahkamah tidak berlaku, apatah lagi proses pendakwaan yg plg krg pakailah konsep demokrasi yg dijulang oleh amerika. Semuanya tidak berlaku.

Sungguh kita tidak boleh berpeluk tubuh.

5. Apa respon anda selepas ini?

antara sumber –islamonline

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s