100 post


100

1. Alhamdulillah, sedar atau tidak sudah mencecah 100 post elah dipost diblog ini. Walaupun rasanya macam semalam baru terfikir apakah title bg blog ini.

2. Mungkin sedikit sejarah bagaimana blog ini terbina. Ketika baru tiba dimesir, timbul perasaan untuk sentiasa berhubung dengan mereka diMalaysia. Dan dalam masa sama, rasa terpanggil untuk menggunakan internet sebagai medium dakwah, setelah melihat beberapa blog yang memberi kesan kepada diri penulis seperti satuperkongsian dan sebagainya.

3. Maka lahirlah tekad untuk berblogging. Dengan 2 tujuan utama, ukhuwwah atas semua jalinan yang ada dan dakwah era terkini. Ketika itu masih menetap dibaubah 2 Hayyu A’ashir.

4. Mengenai title blog. Pada mulanya ingin meletakkan nama ‘suhailsufian’ sebagaimana emel dan id-id diinternet yang lain, namun setelah lama berfikir tergerak untuk meletakkan frasa sebagai tajuk. tapi apa ye?

Terdetik membuka risalah Imam Asy-Syahid, maka terbaca kata-kata beliau yg sgt indah :

حقيقة اليوم احلام الامس     واحلام اليوم حقيقة الغد

impian semalam adalah hakikat hari ini, dan hakikat esok adalah impian hari ini’

tersentuh dengan kata-kata beliau,membuatkan ignin menjadikannya mabda’ bagi blog ini. Maka setelah merenung beberapa ketika kata-kata beliau, akhirnya timbul satu perkataan yang merumuskan maksud ayat diatas, suatuharinanti.

Moga kita terus thabat diatas jalan ini. Moga Allah bersama kita dalam setiap langkah kita berjuang diatas jalannya, moga kita akan sebaris dengan mereka yang diberi nikmat, dikalangan para Anbiya’, syuhada’ dan orang-orang yang soleh, ameen.

Advertisements

5 comments on “100 post

  1. saif berkata:

    thabat…thabat….thabat…..
    tu jer boleh cakap kat abg suhail kiter…hehehe…

    -mai laa manial …..

  2. thaaqhib berkata:

    dalam seratus tu..rasanya tade tulis pasal anniversary korang

  3. Mr.F berkata:

    nice graphic..

  4. izzsalamah berkata:

    salam akhi…dah 100 post dh nta ye. Jgn lupa ittisal ruhi ana dgn nta dlm doa. sALAM ziarah dari http://izzsalamah.blogspot.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s